Branko Kolak ponovno predsjednik Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda

Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH) održao je 11. studenog 2022. godine u Đakovu redovnu izbornu skupštinu na kojoj se okupio veliki broj uzgajivača i gostiju. Sudionike skupštine je pozdravila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, gradonačelnik grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Silva Wendling, te profesori Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Pero Mijić i Matija Domaćinović.

Nakon uvodnih riječi predsjednika SUHUH-a Branka Kolaka, Davor Pašalić podnio je financijsko izvješće Saveza za 2021. godinu i financijski plan za 2023. godinu koji su jednoglasno prihvaćeni. 

Kako je Savez odabrao Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu (HAPIH) kao „treću stranu“ za provedbu specifičnih tehničkih aktivnosti iz uzgojnog programa te obavljanje tehničkih i stručnih poslova u radu uzgojnih udruženja, voditelj HAPIH-ovog Centra za stočarstvo dr. sc. Zdenko Ivkić održao je detaljnu prezentaciju o provedbi uzgojnog programa kao i nove aktivnosti i usluge koje HAPIH pruža uzgajivačima. 

Uslijedila su razrješenja dosadašnjih tijela Saveza te ponovni izbor novih članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti Saveza. Za novog predsjednika jednoglasno je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Branko Kolak, te se nakon izbora zahvalio prisutnim delegatima na ukazanom povjerenju. Novi/stari predsjednik je zatim predstavio plan rada Saveza za 2023. godinu koji je su delegati jednoglasno prihvatili.  

Bila je ovo prilika raspraviti o problematici u sektoru proizvodnje i prerade mlijeka, padu brojnog stanja goveda u RH, niskoj otkupnoj cijeni mlijeka i velikom poskupljenju stočne hrane i ostalih troškova u proizvodnji. Uzgajivači su ministrici Vučković iznijeli probleme koje ih muče i postavili brojna pitanja na koja je ministrica dala konkretne odgovore i rješenja, te obećala svu pomoć resornog ministarstva, pa i same Vlade RH.

Na kraju rada, novoizabrani predsjednik Kolak je zahvalio na ukazanom povjerenju i izrazio nadu u uspješan i učinkovit rad SUHUH-a u budućem razdoblju.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content